Izvor: B92, 21.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušena ograda oko placa Todorovića

Beograd -- Ograda oko placa potpredsednika Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića srušena je po nalogu opštinske inspekcije u Zemunu.

Rušenje je proteklo bez incidenata, a Todorović najavljuje da će tražiti nadoknadu štete jer nije poštovan žalbeni rok, kao ni činjenica da objekat koji je u postupku legalizacije ne sme da se ruši. Potpredsednik radikala ogradio je plac koji je pretvorio u parkiralište za kamione, a sada tuda treba da prođu kanalizacione >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cevi za naselje Batajnicu.

U poslednjih nedelju dana, ovo je drugo rešenje o rušenju objekata poslanika radikala koji su bespravno gradili u Zemunu.

Potpredsednik SRS-a je objasnio da je njegova žalba na rešenje Skupštine opštine Zemun gradskoj inspekciji prosleđena tek u četvrtak, 16. aprila, i naveo da je ta inspekcija ranije već poništila rešenje za rušenje ograde.

"Nelogično je da sada, u istom slučaju, donese drukčiju odluku", rekao je Todorović, koji tvrdi da razlog za rušenje ograde nije postavljanje cevi za kanalizaciju, već namera privremene vlasti u Zemunu da "brutalnim nasiljem sa scene ukolni političke protivnike".

Potpredsednik SRS-a izjavio je da sumnja da za te radove postoji građevinska dozvola i objasnio da se u takvim slučajevima vrši privremena eksproprijacija, u dogovoru sa vlasnikom, kome se svi potrebni dokumenti daju na uvid.

Prema njegovim rečima, izgradnja koja je od društvenog značaja ne može se sprečiti, ali mora biti izvedena u skladu sa zakonom.

"Objekat se ne može rušiti dok je u procesu legalizacija", kazao je Todorović, navodeći da je zahtev za legalizaciju objekta na placu podneo još 2005. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.