SNV PROTIV POPISA NA KOSMETU

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV PROTIV POPISA NA KOSMETU

KOSOVSKA MITROVICA - Srpsko nacionalno veće (SNV) Kosova i Metohije pozvalo je Srbe sa Kosova i Metohije i proterane iz pokrajine "da ne prihvate popis stanovništva koje organizuju institucije takozvane države Kosovo".

Pravo na popis stanovništva pripada isključivo međunarodno priznatim državama, ističe SNV.

Popis stanovništva institucija samoproglašene države Kosovo je protivno međunarodnom pravu i Rezoluciji 1244 SB UN, dodaje SNV i podseća da popis, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije obuhvaćena evidencija preko 22.0000 izbeglih Srba i nealbanaca i njihove imovine je čin legalizacije etničkog čišćenja Srba.

SNV u saopštenju traži da se popis stanovništva organizuju Republika Srbije i međunarodne organizacije u pokrajini u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i međunarodnim standardima.

Popis stanovništva trebalo bi obaviti istovremeno u svim zemljama u regionu pod istim uslovima i jedinstvenom kontrolom međunarodne zajednice, ocenilo je SNV.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.