Produžen period za otplatu naknade za uredjenje zemljišta

Izvor: S media, 17.Maj.2010, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen period za otplatu naknade za uredjenje zemljišta

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku kojom se produžava period za otplatu naknade za uredjivanje gradjevinskog zemljišta u postupcima legalizacije sa 60 na period od 240 meseci.

Period za otplatu naknade produžava se za stambeni prostor bez obzira na površinu i poslovni prostor čija ukupna neto korisna površina nije veća od 100 metara kvadratnih.



"Ovo će moći da koriste lica koja su podnela zahteve za postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << legalizacije", rekao je član Gradskog veća Oliver Glišić obrazlažući odbornicima predlog te odluke.


Odbornici Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije (DŠ) zatražili su da se odluka izmeni kako bi se odnosila i na objekte veće površine.

Odbornici su prethodno usvojili izveštaj Administrativno mandatne komisije o prestanku mandata odbornika sa izborne liste DŠ-NS Dušana Blagojevića i potvrdjivanju mandata odbornika Stanisava Kulačina sa liste DŠ-NS i Dušana Cvijetića sa liste Za evropski Beograd.

Skupština grada konstatovala je i prestanak mandata odbornice DS Maje Stefanović koja je podnela usmenu ostavku.

Odbornik DŠ-a Nebojša Bakarec pozvao je još osam odbornika Demokratske stranke i G17 za koje smatra da su u sukobu interesa da podnesu ostavku.

Na sednici Skupštine Beograda za zamenike zaštitnika gradjana izabrani su Danica Kosovac i Duško Babić.

Odbornici gradskog parlamenta u skraćenom postupku usvojili su odluku o formiranju Organizacionog odbora koji će realizovati inicijativu da se Beograd krajem 2010. godine kandiduje za Evropsku prestonicu

kulture 2020. godine.

Za predsednika tog odbora izabran je zamenik gradskog sekretara za kulturu Aleksandar Peković.

Skupština grada završila je sednicu, a naredna će se odrzati početkom juna.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.