Predsednika Urugvaja predložili za Nobelovu nagradu zbog legalizacije marihuane

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednika Urugvaja predložili za Nobelovu nagradu zbog legalizacije marihuane

07.02.2014. -

Organizacije i aktivisti koji se zalažu za legalizaciju marihuane predložili su predsednika Urugvaja Hosea Muhiku za Nobelovu nagradu za mir jer je nedavno potpisao zakon o legalizaciji proizvodnje i prodaje marihuane u toj zemlji.

Muhiku je za Nobelovu nagradu predložio holandski institut, koji smatra da bi korišćenje marihuane trebalo da bude zaštićeno kao ljudsko pravo, ali i članovi njegove levičarske partije, i aktivisti Latinoameričke koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kanabisa i udruženje uzgajivača Urugvaja.

Pristalice Muhike ističu da je njegovo zalaganje za legalizaciju marihuane "sredstvo za mir i razumevanje".

Hose Muhika je 25. decembra prošle godine potpisao kontroverzni zakon o legalizaciji marihuane. Time je Urugvaj postala prva zemlja koja je u potpunosti legalizovala proizvodnju i prodaju marihuane.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.