Opozicija zbog stalnog vređanja napustila salu

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija zbog stalnog vređanja napustila salu

Poslanici Skupštine Srbije završili su načelni pretres izmena zakona o sudijama, o tužiocima i o legalizaciji, a na završetku sednice poslanici Nove stranke i DS su napustili salu zbog, kako su obrazložili, konstantnog vređanja iz SNS.

Foto: Beta/Skupština Srbije/Nenad Stojanović

Predsednica paralmenta Maja Gojković (SNS) tražila je da u zapisnik uđe da je šef demokrata u parlamentu Borislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Stefanović zalupio vratima pri izlasku iz sale.

Tokom rasprave poslanici skupštinske većine najavili su podršku izmeni zakona o sudijama i tužiocima, dok je opozicija kritikovala predloženo rešenje koje predviđa da ako neko položi tužilački ispit sa odlikom odmah dobije i zaposlenje.

Sve stranke su najavile podršku izmenama Zakona o legalizaciji koji predviđa produženje roka za legalizaciju za još šešt meseci.

Opozicija je kritikovala i hitan postupak njihovog donošenja.

Izmenama zakona o sudijama i o tužiocima predviđa se da sudije i tužioči neće biti prinuđeni da odlaze u penziju “kada su u punoj radnoj snazi i kada su najpotrebniji, odnosno da im prestaje funkcija kada navrše 65 godina.

Takođe, briše se odredba koja predviđa da prestaje funkcija kada napune 40 godina staža.

Poslanici sutra nastavljaju raspravu o potvrđivanju Ugovora o trgovini naoružanjem, o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Španije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i o listi kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije, koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Parlament rad nastavljaju sutra u 12 sati.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.