Nemačka legalizovala marihuanu za teško obolele pacijente

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka legalizovala marihuanu za teško obolele pacijente

Poslanici nemačkog Bundestaga su jednoglasno odobrili legalizaciju marihuane u medicinske svrhe za teško obolele pacijente koji nemaju adekvatnu terapiju.

Usvojenim zakonom, lekari će moći da prepisuju kanabis pacijentima obolelim od raka, epilepsije i multiple skleroze.

Nemačka se tako pridružila nizu evropskih zemalja koje su legalizovale proizvode na bazi kanabisa, neke od njih su Austrija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Velika Britanija, Češka, Francuska, Finska, Italija, Holandija, Portugal, Rumunija, Slovenija, Španija, Hrvatska i Mekedonija.

Zakonom će se omogućiti i bolja nega za pacijente koji koriste palijativnu pomoć, a pacijenti neće moći da zloupotrebljavaju kanabis, niti da ga sami uzgajaju.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Njemačka odobrila marihuanu u medicinske svrhe

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017, 12:22

BERLIN - Njemački parlamentarni zastupnici u četvrtak su jednoglasno odobrili legalizaciju marihuane u medicinske svrhe za teško oboljele pacijente, kada ne postoji efikasna alternativna terapija, prenose mediji...Ljekari će, Zakonom izglasanim u Bundestagu, moći prepisati kanabis pacijentima s...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.