Legalizovali onlajn kockanje – i udvostručili prihod

Izvor: B92, 28.Avg.2023, 16:29

Legalizovali onlajn kockanje – i udvostručili prihod

Legalizacija kockanja preko interneta u Holandiji je udvostručila je prihod države od kockanja na skoro milijardu evra.

To se navodi u izveštaju Centralnog zavoda za statistiku Holandije (CBS).

Kako prenosi NL Tajms, Holanđani od jeseni 2021. godini mogu da se kockaju preko interneta na licenciranim sajtovima onlajn kazina, što je dovelo do izuzetnog rasta ovog tržišta.

Holandska Uprava za igre na sreću je objavila da se svaki dvadeseti stanovnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove zemlje prošle godine kockao onlajn na nekom od legalnih sajtova.

Holandija je istovremeno povećala porez na kockanje, tako da je prihod porastao na 900 miliona evra u 2022. godini.

Porastao je i državni prihod od prodaje dozvole za emitovanje ugljen-dioksida, pošto su cene ovih dozvola znatno porasle, navodi CBS.

Prihodi od poreza na kockanje i prava na emitovanje ugljen-dioksida predstavljaju samo mali ukupnih deo prihoda Holandije.

Ova zemlja je u 2022. godini prihodovala skoro 370 milijardi evra od poreza i doprinosa za socijalno osiguranje, zaključio je Centralni zavod za statistiku Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.