Kalifornija: Legalizacija marihuane nije prošla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalifornija: Legalizacija marihuane nije prošla

LOS ANĐELES -

Legalizacija marihuane nije dobila podršku kalifornijskih glašača, prve su procene američkih medija.

"Predlog 19" o legalizaciji uživanja, uzgajanja i prodaje kanabisa podnet biračima na glasanje nije prihvatilo 53 odsto glasača dok je podžalo 47 odsto, javlja Si-En-En (CNN).

U državi u kojoj su uzgajanje i upotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << marihuane u medicinske svrhe legalizovani još 1996, predlog ovog zakona omogućio bi stanovnicima Kalifornije starijim od 21 godine da poseduju oko 30 grama marihuane i da je uzgajaju na polju ne većem od 2,3 kvadratna metra.

Da je predlog izglasan, uzgajanje i promet marihuane bili bi oporezovani na osnovu zakona i odluka gradskih i opštinskih vlasti.

Birači Kalifornije izjašnjavali su se o legalizaciji marihuane na izborima na kojima su birali svog senatora i guvernera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.