A u Novom Sadu... MARŠ ZA MARIHUANU

Izvor: Mondo, 24.Sep.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A u Novom Sadu... MARŠ ZA MARIHUANU

Nekoliko stotina građana danas je prošetalo ulicama Novog Sada u znak podrške legalizaciji upotrebe kanabisa u medicinske svrhe.

Skup pod nazivom "Kanabis marš" organizovali su Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa (IRKA) i lokalna odeljenja za podršku građanima koji žele da koriste kanabis kao lek ili dopunu leka.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Na skupu, koji je počeo na Trgu slobode, prisutnima su se obratili aktivisti udruženja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << građani iz cele Srbije koji su teško bolesni, a marihuana im je pomogla u otklanjanju ili umanjenju bola ili nekog drugog simptoma bolesti, prenosi 021.rs.

Kako je napomenula predstavnica Socijalnog kanabis kluba Novi Sad Maja Vasić, građani su glasni u borbi za legalizaciju ove biljke zato što su na to primorani, a ne iz hira.

Zbotg toga se šalje apel nadležnim organima da reaguju i uzmu u obzir brojna iskustva korisnika medicinskog kanabisa.

 Kako su naveli korisnici, medicinska marihuana pomogla je u ublažavanju simptoma multiple skleroze, epilepsije, ali i drugih oboljenja koja se teško leče ili se ne leče s velikim uspehom.

Prisutni su zatim prošetali ulicama Novog Sada u užem i širem centru i Bulevarom oslobođenja, a koloni su se pridruživali građani koji su na taj način iskazali podršku inicijativi.

"Kanabis marš" završio se na Trgu slobode.

Radio 021 podseća da je ovo drugi po redu "Kanabis marš", masovniji od prvog održanog prošle godine u Beogradu.



Izvor: Youtube

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Novosađani tražili legalizaciju marihuane u medicinske svrhe

Izvor: NoviSad.com, 24.Sep.2016

Drugi "Kanabis marš" održan je danas u Novom Sadu i na njemu se okupilo nekoliko stotina građana koji su podržavali legalizaciju upotrebe kanabisa u medicinske svrhe..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.