Zarobljeni u trajektu smrti

Izvor: Glas javnosti, 29.Nov.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarobljeni u trajektu smrti

DAKA - Najmanje 32 osobe su poginule, među kojima i dvanaestoro dece, kada se trajekt sa skoro 1.500 putnika kasno preksinoć prevrnuo i potonuo u pristaništu na jugu Bangladeša.

Trospratni trajekt potonuo je u pristaništu Nazirpur, a broj putnika na njemu bio je triput veći od dozvoljenog. Putnici su se, prenele su sve svetske novinske agencije, iz Dake vraćali u grad Bolu, svojim kućama, na proslavu najvećeg islamskog praznika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kurban-bajrama.

Trajekt se prevrnuo prilikom iskrcavanja putnika, a jedan od preživelih ispričao je da su mnogi uspeli da se spasu doplivavši do obale, preneo je Rojters dodavši da se 80 putnika i dalje vode kao nestali pošto njihova tela još nisu pronađena.

Istraga je u toku, a pretpostavlja se da će potraga za telima utopljenika teći brže kada pristigne više čamaca za spasavanje koji bi trebalo da učestvuju u akciji, preneo je Bi-Bi-Si.

Spasioci su do juče po podne izvukli 32 tela, uglavnom žena i dece, a za neke od nestalih veruje se da su zarobljeni unutar trajekta, koji je potonuo pošto se nagnuo na jednu stranu, dok su se putnici iskrcavali u pristaništu.

Šaib Mezbaudin, jedan od preživelih koji je bio čitava tri sata zarobljen u svojoj kabini, ispričao je da nije mogao da izađe iz trajekta pošto su palube bile doslovno pretrpane ljudima koji su vrištali moleći za pomoć. „Bila je to prava noćna mora i srećan sam što sam preživeo“, rekao je on, a preneo Bi-Bi-Si.

U potragu za telima nastradalih uključili su se i ronioci, preneo je Bi-Bi-Si pozivajući se na lokalne vlasti koje su objavile i da je više od 50 spaseno iz trajekta smrti zahvaljujući brzoj akciji spasilaca koji su sekli kabine kako bi doprli do preživelih. Svake godine u Bangladešu na stotine ljudi pogine u nesrećama nalik ovoj.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.