SNIMAK ISLAMSKOG RITUALA: Dejan Dragojević današnji Vidovdan i Bajram praznuje na poseban način

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 09:29

SNIMAK ISLAMSKOG RITUALA: Dejan Dragojević današnji Vidovdan i Bajram praznuje na poseban način

"U islamu sam četiri godine!"

Klanjanjem bajram-namaza započeo je Kurban-bajram, drugi najveći praznik u islamskom kalendaru nakon Ramazanskog bajrama.

U džamiji se od zore okupio veliki broj vernika koji su nakon klanjanja namaza čestitali bajram jedni drugima.

Među njima danas se pojavio i Dejan Dragojević, pobednik pete sezone Zadruge, koji je nedavno i priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je već četiri godine u Islamu.

Dejan se oglasio iz džamije, objavivši fotografiju na svom Instagram profilu u zoru, gde se jasno vide vernici koji klanjaju ovog jutra:

Dejan je objavio ovu fotografiju i napisao vreme 05:30, a na slici je dodao i ruke koje se mole, dok se jasno vidi sa galerije odakle je i fotografija objavljena kako izgleda klanjanje namaza.

Podsetimo, Dejan Dragojević je na svom Jutjub kanalu objavio i njegov put u Meku i Medinu kada je javno i otkrio da je nakon što nije bio kršten, doneo odluku da izabere Islam kao svoju veru, te da je vernik već četiri godine:

- Došao sam u Medinu, treba da se obavi omra. Sada smo u "Poslanikovu džamiju". Uglavnom ovde se dobija voda, sedi se. Žene i muškarci su odvojeni skroz. U islamu sam četiri godine i ovo mi je četvrti Ramazan - otkrio je Dragojević nakon pobede u Zadruzi 5.

Inače, danas pravoslavni vernici proslavljaju Vidovdan, a ovaj praznik se poklopio datumom sa velikim islamskim.

Podsetimo, Dejan Dragojević govorio je i o krštenju te da će ga krsititi Lepi Mića, za vreme dok još niko nije znao da je u Islamu:

 - Neće se desiti krštenje. Nije došlo do promene plana, bila je priča u rijalitiju. Ja se nisam uopšte čuo sa Mićom, treba da ga zovem, ali ne volim da budem u lažnoj komunikaciji. - rekao je tada Dragojević pre velikog priznanja koje je usledilo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.