Predsjednik BKZ-a dr. Muratović čestitao bajram predsjedniku Mešihata

Izvor: SandzakPress.net, 23.Sep.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik BKZ-a dr. Muratović čestitao bajram predsjedniku Mešihata

Novi Pazar – Predjsednik Bošnjačke kulturne zajednice prof. dr. Admir Muratović, uputio je danas čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr. Mevlud-ef. Dudiću i svim vjernicima, u povodu nastupajućeg Kurbanskog bajrama. „U danima kada se spremamo dočekati najveći dan za jednog muslimana, Kurban bajram, uživajući u blagodatima svog bogatog duhovnog nasljeđa, i svijetle bošnjačke tradicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << mi muslimani-Bošnjaci Sandžaka i Srbije vršimo svoj emanet nosioca emaneta svoga dina i vatana. Kurban bajram je poznat u tradiciji vjere i kao Veliki bajram. Bajram hadžija i žrtve. Bošnjaci-muslimani uče iz hadžskih vrijednosti o poštovanju čovjeka, jednakosti svih ljudi, o nepostojanju jaza između bogatih i siromašnih, te da svi imaju jednake šanse za uspjeh. Kurban ih uči o potrebi spremnosti na požrtvovanost na putu pobjede istine nad neistinom, dobra nad zlim pojavama, te da ključ uspjeha leži u samopoštovanju“. – navodi se u čestitci. (BKZ)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Fehratović: Prepoznajmo bajramsku poruku i prevaziđimo nesuglasice

Izvor: SandzakPress.net, 23.Sep.2015

Novi Pazar – Predsjednik BDZ Sandžaka dr. Jahja Fehratović uputio je danas čestitku povodom nastupajućeg Kurban bajrama. U čestitki se kaže:   U danima kada naši hadžije sa milionima drugih bivaju gosti Uzvišenog Allaha i upućuju dove za naše blagostanje, dužnost svih nas je da prepoznamo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.