Čestitke predsednice Vlade Srbije i ministara povodom Kurban-bajrama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2021, 14:41

Čestitke predsednice Vlade Srbije i ministara povodom Kurban-bajrama

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Kurban- bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji i svim građanima islamske veroispovesti.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Kurban- bajrama, uz iskrene želje da ga provedete sa najmilijima, porodicom i prijateljima u dobrom zdravlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sa puno radosti.

Na dan velikog praznika, još jednom želim da poručim da nas samo zajedništvo i vera u prave vrednosti mogu sačuvati u vremenima punim izazova", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Kurban Bajram šerif mubarek olsun!

Stefanović: Obilje blagodtanja, radosti i mira u srcu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti čestitku povodom Kurban-bajrama u kojoj se kaže:

"Povodom velikog islamskog praznika Kurban-bajrama svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik upućujem iskrene čestitke.

Uz najbolje želje da vam svima donese obilje blagostanja, radosti, mir u srcu i okruženju i ličnu sreću, srdačno vas pozdravljam rečima: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN."

Ministar Stefanović takođe je povodom Kurban-bajrama uputio čestitke reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije dr Seadu efendiji Nasufoviću, srbijanskom muftiji Islamske zajednice Srbije dr Abdulahu efendiji Numanu i muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi efendiji Jusufspahiću.

Čestitka Maje Gojković

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je vernicima islamske vere praznik Kurban-bajram.

"Svim pripadnicima islamske zajednice upućujem iskrene čestitke povodom Kurban- bajrama, sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, blagostanju i miru sa svojim najmilijima. Ovaj veliki praznik kao simbol požrtvovanja neka podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, praštanja i sloge jer to je najbolji put da se odgovori na sva iskušenja i izazove vremena u kom živimo. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i domove ljubavlju i toplinom", poručila je Gojković.

Selaković: Da smo zajedno i složno

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

U čestitkama šef srpske diplomatije poručio je da obeležavanje ovog praznika simbolizuje i slavi velikodušnost, milosrđe i uzajamno pomaganje, kao i istinske ljudske vrednosti jedinstva, tolerancije i solidarnosti.

"Neka nas ovaj praznik praštanja i međusobnog približavanja podseti da samo zajedno i složno, uz međusobno poštovanje i razumevanje, možemo savladati sve izazove i iskušenja sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu", istakao je ministar Selaković u čestitki upućenoj Seadu Nasufoviću.

U čestitki Mevludu Dudiću ministar Selaković poželeo je da praznik Kurban-bajram ispuni domove svih vernika radošću, srećom i porukama mira, kao i da ga provedu u dobrom zdravlju, duhovnom blagostanju i spokoju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Želim svima obilje blagostanja, radosti, mir u srcu" Čestitke ministra odbrane povodom Kurban-bajrama

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2021

Ministar Stefanović takođe je povodom Kurban-bajrama uputio čestitke reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije dr Seadu efendiji Nasufoviću..Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti čestitku povodom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.