Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 12:48

Герoнтодомаћице у реду да подигну динаре у Зубином Потоку

Герoнтодомаћице и лични пратиоци данас су у реду за подизање дела својих динарских зарада испред филијале Поштанске штедионице у Зубином Потоку, како би намирили најосновније потребе.
Геронтодомаћице истичу да посао који раде подразумева љубав >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и хуманост према онима којима је помоћ потребна, оптужујући власти у Приштини да не знају за хуманост и да беспоштедно покушавају да им отежају ионако тежак живот.

“Не знам да ли свет види у каквој смо ситуацији и колико смо немоћни. Кад немаш ништа и 10.000 динара је право богатство, а Приштина и то хоће да нам ускрати”, наглашавају саговорници, а преноси ТВ Мост.
Лични пратиоци, којима је често накнада за пружање услуга и неге болесног детета једино примање, јер због ситуације у којој се налазе нису у могућности да раде, сада имају муку више.

“Сви ми имамо своје породице, своју децу. Одавде их издржавамо. Доста је тешка ситуација, идемо у централну Србију како бисмо подигли своје приходе. Трошимо време и енергију чекајући овде у реду, уместо да то посветимо деци с којом радимо“, каже Бојана Радојевић.
Претходно за преузимање дела зарада у износу до 10.000 динара, у редовима су чекали просветни радници, лекари и други запослени у јавним службама које финансира Влада Србије.
У српским срединама јужно од реке Ибар, динара нема одмах по ступању уредбе централне банке у Приштини да укине коришћење динара као средства плаћања и уведе евро као једину валуту.
У два покушаја царина на Јарињу није дозволила пренос динарских пошиљки Народне банке Србије на Косово и Метохију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.