Izvor: SEEcult.org, 24.Maj.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda petokraka

Mladi umetnik Velimir Andrejević predstavlja se 24. maja u Šok galeriji u Novom Sadu izložbom “Five Point Star - Zvezda petokraka” (knjiga), u okviru projekta “Perspektive 9” Art klinike. Andrejević istražuje vizuelnu upotrebu zvezde petokrake, kao jednog od najrasprostranjenijih simbola čovečanstva. Kroz njenu dugu istoriju, čovek joj je pridavao mnoga različita značenja tako da je zauzela značajno mesto u religiji, ideologiji i u mnogim drugim sferama života.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Meč u Novom Sadu odlučujući

Izvor: Beta, 24.Maj.2011

BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je u utorak da je njegova ekipa svesna da će joj posle poraza od Borca iz Čačka u prošlom kolu biti teško da zadrži drugu poziciju na tabeli Super lige Srbije, ali veruje da će crveno-beli pokazati pobednički...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.