Zvanično saopštenje nakon haosa na Ušću: Službe bezbednosti rade na pronalaženju svih pojedinaca

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 12:38

Zvanično saopštenje nakon haosa na Ušću: "Službe bezbednosti rade na pronalaženju svih pojedinaca"

Organizatori pomenutog festivala oglasili su se nakon brojnih incidenata tokom proteklog vikenda.

Brojni izvođači na muzičkom festivalu Music week koji se održavao na Ušću, doživeli su neprijatnost.

Naime, Vojaž, Breskvica, Senida, Ema Radujko, Nući, Teodora Džehverović, pogođeni su raznim predmetima dok su bili na bini, vređani, neki od njih su i izviždani, a sada su se oglasili i organizatori pomenutog festivala.

Njihovo saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosimo u celosti:

"Draga publiko i prijatelji festivala Belgrade Music Week, obraćamo vam se povodom incidenata načinjenih od strane pojedinaca iz prvih redova publike festivala. Ovaj vikend smo zajedno slavili muziku i ljubav prema muzici na jedinstven način. Hvala vam što ste bili deo naše priče, gde su odnosi između muzičara, saradnika i publike uvek bili od suštinske važnosti. Nažalost, moramo da se osvrnemo na nešto što se desilo i što je sve nas duboko pogodilo.

Uprkos svim našim naporima da obezbedimo sigurnost i vrhunski provod za sve, dogodili su se pojedinačni incidenti koji su krajnje neprihvatljivi. Na naše veliko iznenađenje, u više navrata tokom proteklog vikenda, izvođači, muzičari i plesači su gađani raznim predmetima iz publike putem flaša, narukvica i čaša, što je dovelo u opasnost sve učesnike koji su se u tom momentu nalazili na bini. Želimo da naglasimo da smo kao organizatori duboko zgroženi ovakvim ponašanjem. Belgrade Music Week festival godinama neguje vrednost različitosti, nenasilja i tolerancije i ni u kom slučaju ne podržava govor mržnje, nasilje, netoleranciju, agresiju, ugrožavanje drugih. Posebno želimo da izrazimo zahvalnost i divljenje svim našim izvođačima, muzičarima i plesačima koji su dostojanstveno, hrabro, odvažno i profesionalno izveli svoje nastupe od početka do kraja.

Opšta sigurnost je uvek naš prioritet, stoga smo preduzeli sve neophodne mere kako bismo osigurali da se ovakvo ponašanje više ne povodi. Službe bezbednosti rade na pronalaženju svih pojedinaca koji su izazivali incidente u prvim redovima do bine i time remetili redovni tok programa."

Podsetimo, publiku je činila pretežno omladina na pomenutom festivalu, a postupci pojedinaca bili su potpuno šokantni.

Okupljeni su mnoge izvođače gađali flašama, drvećem i drugim predmetima, a snimci koji su se pojavljivali tokom prethodna tri dana, koliko je i trajao festival, šokirali su mnoge na društvenim mrežama.

Vojaža su tokom prve večeri okupljeni u prvim redovima pogodili flašom u glavu dok je najavljivao novi projekat, ali je mladi pevač ignorisao neprijatnu situaciju i nastavio svoj nastup.

Breskvica je takođe jedna od mnogih koji su doživeli neprijatnost. Pevačicu su gađali flašama, drvetom, a poleteo je i sat ka njenoj glavi.

"Dragi moji, dobro jutro. Ja sam tek sada legla, zdravstveno stanje - katastrofa. Ali mislim da sam ipak nešto uspela da svima dokažem sinoć. Hvala vam do neba što ste do kraja ostali baš svi i što ste onako sa mnom pevali... Srce mi je puno. Takođe, jako sam i tužna zbog pojedinaca koji su morali da unište doživljaj svojim gađanjem plesača i izvođača raznim predmetima. Lično ja sam dobila jedno drvo u glavu i jedan sat u nos, ali Bože moj...", napisala je Breskvica na Instagramu

Ema Radujko je, čini se, najgore prošla, budući da su mladu pevačicu u usponu brutalno izviždali, upućivali sve vreme tokom njenog nastupa gnusne komentare, a takođe su je i gađala predmetima tokom celog nastupa.

Mlada Ema ponela se kao profesionalac i odmah se obratila nekolicini momaka koji su pokušali da je poremete.

"Momci bolje da ste kupili neko cveće, nego što bacate ovo", rekla je Radujko.

U jednom trenutku Ema se opet obratila publici:

"Čekaj, čekaj. Ajde da završimo, ajde da završimo. Nama svima je top, a vi kako hoćete", poručila je ona i nakon izvedbi pesama se povukla sa bine.

Teodora Džehverović takođe je bila na meti publike, koja je gađala pevačicu koja je uprkos pljusku nastupila i nije prekidala nastup.

Skandalozno ponašanje publike naišlo je na brojnu osudu na društvenim mrežama i mnogi ističu da je ovakvo ponašanje nedopustivo, budući da su znali gde dolaze i koga će slušati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.