Zoran Živković počasni gost festivala Refesticon

Izvor: Art-anima.com, 06.Apr.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Živković počasni gost festivala ''Refesticon''

Jedan od najprevođeniji savremenih srpskih pisaca, prof. dr Zoran Živković, biće počasni gost trećeg Regionalnog festivala fantastične književnosti koji se održava od 15. do 17. maja u Bijelom Polju.

Književnik koji je do sada objavio 22 prozna dela, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu, dobitnik je prestižne "Svetske nagrade za fantastiku" (World Fantasy Award) za roman "Biblioteka" 2002. godine, kao i nagrada "Miloš Crnjanski" za "Četvrti krug" (1994), "Isidora Sekulić" >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << za "Most" (2007) i nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša" (2007) za ukupno prozno stvaralaštvo.

Njegova dela su prevedena na više od dvadeset svetskih jezika, doživela više od 70 izdanja i izučavaju se na univerzitetima u Torontu i Bafalu zajedno sa delima velikana evropske i svetske književnosti.

Po njegovim literarnim ostvarenjima snimljene su radio drame u produkciji britanskog radija BBC, kao i TV serija u produkciji Studija B.

Osim književne večeri u sklopu Festivala organizovaće se i trodnevni kurs kreativnog pisanja koji će voditi ovaj istaknuti pisac.

Organizatori Festivala su odlučili da kao doprinos književnosti i razvoju fantastike u Crnoj Gori kurs bude besplatan pri čemu će broj mesta biti ograničen.

Kurs će se održavati u prostorijama Radija Bijelo Polje, a svi zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do 25. aprila na mail adresu refesticon@gmail.com slanjem kontakt podataka.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.