Izvor: Danas, 26.Nov.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Marković laureat priznanja Vip poziva

Beograd - Na svečanom koktelu u beogradskom hotelu "Hyatt Regency" proglašen je šesti laureat nagrade Vip poziva, baletski igrač, koreograf i pedagog Zoran Marković. Nagrada će biti svečano uručena na sceni Opere Madlenianum, u okviru programa 13. Beogradskog festivala igre.

Kao već afirmisani baletski umetnik, Zoran Marković se 2006. pridružio Holandskom plesnom teatru NDT, sa kojim se predstavio i publici na Beogradskom festivalu igre. Stvarao je i nastupao sa nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od najvećih koreografa današnjice poput Matsa Eka, Pola Lajtfuta, Sola Leona, Jiržija Kilijana i drugima. Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima se posebno izdvajaju nagrada publike na Koreografskom takmičenju u Kopenhagenu, nagrada za najbolju predstavu na festivalu Dance Week u Zagrebu, kao i nagrada za "izuzetnog muškog igrača" u Australiji. Kao koreograf, zajedno sa Mašom Kolar, potpisuje predstavu "Interval" za Balet Narodnog pozorišta u Beogradu, "Otelo" za Bitef Dance kompaniju, zatim naslove "Pronicanje", "Bonet", plesne filmove "Color Lab" i "Srećno posle svega" i druge baletske predstave. Danas je angažovan u kompaniji Tanc Lucern u Švajcarskoj, sa kojom će se domaćoj publici predstaviti 10. aprila na sceni Opere Madlenianum.

Pod sloganom "Sreća se igra" trinaesto izdanje Beogradskog festivala igre održaće se u periodu od 19. marta do 10. aprila 2016. u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Vršcu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.