Zoran Kesić, priče i pesme jedanaesti put u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zoran Kesić, priče i pesme" jedanaesti put u Novom Sadu

Stend up komedija "Zoran Kesić, priče i pesme" održaće se 29. januara sa početkom od 20,00 sati u ''Pozorištu mladih'' u Novom Sadu. Ovo će biti jedanaesto izvođenje predstave u Novom Sadu, a nakon održanih predstava u maju, septembru i novembru prošle i januaru, martu, maju, oktobru, novembru i decembru 2019 godine, za koje su sve ulaznice bile prodate u rekordnom roku.

“KESIĆ, PRIČE I PESME” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << improvizacije, kabaretskog programa sa izvodjenjem songova i interakcije sa publikom. Zoran Kesić, jedno od najpoznatijih TV lica u Srbiji i jedan od najcenjenijih satiričara i humorista u regionu bivše Jugoslavije, autor je kompletnog scenarija za svoj nastup. Što samo po sebi nije garant kvaliteta, ali je bar garant da je sve njegovo i da ga niko neće tužiti za plagijat i kradju. Izuzev dela priče o korupciji. Tu se malo umešao i ‘’Njuz Net’’, ali nemojte im to reći, nisu plaćeni za ovo.

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umetnosti, medija, društvenih mreža i mačaka. Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

Tokom priredbe priča i peva. Otuda i genijalni naziv programa “PRIČE I PESME”. Ko bi se toga dosetio? Pa Kesić.

Nijedno izvođenje predstave nije isto kao neko koje je već odigrano. Svako je protkano novim detaljima iz okoline i svakodnevnice u kojoj se nalazimo, koje umetnik veoma dobro ažurira i obrađuje na njemu svojstven, krajnje duhovit i satiričan način. Na osnovu toga se i njegove priče i pesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg, menjajućeg organizma.

Kesić inače nikada o sebi ne govori u trećem licu. To rade samo egocentrične, primitivne, samo zaljubljene budale. E, al ovo je pisanje, to se ne računa.

Nakon mnoštva gradova u kojima je sa predstavom gostovao i ovaj put, jedanaesti po redu, se ponovo vraća u Novi Sad, gde se po njegovom mišljenju najbolje oseća i gde je ostvario najbliži kontakt sa publikom. A nada se i ona sa njim. Verovatno su se pronašli u onim novim detaljima iz okoline i svakodnevnice.

Ulaznice, po cenama od 1.200,00 za parter i 1.000,00 za balkon, možete nabaviti u knjižari ‘'MALA VELIKA KNJIGA'', u holu ''Pozorišta mladih'', kao i kroz prodajnu mrežu ''GIGSTIX''a, od ponedeljka 23. decembra 2019.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Program za najmlađe uoči dočeka Nove godine u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2019

Doček 2020. u Novom Sadu počinje već u prepodnevnim satima 31. decembra provodom za najmlađe. ..Dve kulturne stanice, Kutak za kulturu uz Dečiji kulturni centar pripremaju raznovrstan program – predstave, radionice, performanse, a sadržaji neće izostati ni u Ledenoj šumi u Dunavskom parku...Kulturna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.