Zona Zamfirova najboja predstava Sterijinog pozorja

Izvor: Studio B, 03.Jun.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zona Zamfirova najboja predstava Sterijinog pozorja

Mjuzikl "Zona Zamfirova" po delu Stevana Sremca, u režiji Kokana Mladenovića i u izvođenju beogradskog Pozorišta na Terazijama najbolja je predstava 58. Sterijinog pozorja, saopštio je u ponedeljak žiri.

Žiri 58. Sterijinog pozorja činili su glumac Predrag Ejdus, rediteljka Cisana Murusidze, pozorišna kritičarka Dragana Bošković, dramski pisac Stevan Koprivica i scenograf Miodrag Tabački. 

Sterijina nagrada za tekst savremene drame pripala je Fedoru Šiliju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za tekst drame "Čarobnjak", Narodnog pozorišta iz Sombora, a nagrada za režiju pripala je reditelju te predstave Borisu Liješeviću. 

Sterijine nagrade za glumačka ostvarenja pripale su Nebojši Dugaliću za ulogu Hadži Zamfira u predstavi "Zona Zamfirova", Saši Torlakoviću za ulogu Tomasa Mana u predstavi "Čarobnjak", zatim Jasni Đuričić za ulogu Irine Nikolajevne Arkadine u predstavi "Galeb" i Ivanu Bosiljčiću za ulogu Maneta u "Zoni Zamfirovoj".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Svečano uručene Sterijine nagrade

Izvor: Blic, 04.Jun.2013, 00:32

Uzbuđenje i aplauzi obležili su proglašnje pobednika 58. Sterijinog pozorja u Srpskom narodnom pozorištu. Imena nagrađenih publici je saopštio predsednik žirija Predrag Ejdus...- Nadam se da će Sterijino pozorje i u budućnosti dočekivati glumce i da će mlade generacije naći svoje mesto -...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.