Žolt Kovač: ArtWORKs

Izvor: Arte, 24.Okt.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žolt Kovač: ArtWORKs

Izložba na konferenciji THE FUTURE OF WORK 23. i 24. oktobar Fabrika www.fow.rs Organizator: Centar za istraživanje javnih politika, Beograd

Prva godišnja konferencija o budućnosti rada postavlja okvir za kritičko promišljanje faktora koji transformišu svet rada i ekonomije u Srbiji u kontekstu digitalne revolucije i nove Digitalne Agende za Zapadni Balkan. Kao zemlja u razvoju koja se istovremeno bori sa tri industrijske revolucije – 2.0, 3.0 i 4.0, sa neujednačenim napretkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << u preduzećima, sektorima i privredi, Srbija ima snažan motiv da istraži potencijal nove ekonomije kako bi ostvarila željeni ekonomski rast i održivi razvoj.

Pošto je digitalna transformacija društva i privrede već u toku, i to više ne kao opcija već kao nezaustavljivi tok evolucije, ta promena zahteva novo sagledavanje odnosa između sveta ekonomije i sveta rada, i pratećih programa javnih politika u Srbiji.

Kvalitetu diskusije doprineće vodeći evropski i domaći stručnjaci, predstavnici javne uprave i akademskih institucija, domaće kompanije koje su već odavno uplovile u digitalno doba, kao i sindikati i predstavnici civilnog društva koji do sada nisu imali prilike da se upoznaju ili sarađuju. Očekujemo da ova konferencija ponudi jasne ideje o javnim politikama koje su Srbiji neophodne da bi kreirala novu ekonomiju zasnovanu na principima dostojanstvenog rada.

(Izvod iz pratećeg teksta konferencije)

Serijom slika „ArtWORKs“ beogradski umetnik Žolt Kovač obrađuje temu rada u savremenom društvu. Poveden sopstvenim iskustvom burnout-a nakon više od decenije delovanja na više kreativnih i aktivističkih scena paralelno, ovim radovima analizira promene i probleme savremenog rada kao što su radno vreme, prekarni rad, multitasking, umor, roditeljstvo, produktivnost i drugo. Problemi rada su obrađeni vizuelnim jezikom koji koristi mešavinu nasleđa ulične umetnosti, grafičkog dizajna, tipografije i apstrakcije zbog čega se pojačava komunikacijski i izražajni potencijal slika.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.