Zografov Život u stripu u Francuskom institutu

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zografov Život u stripu u Francuskom institutu

BEOGRAD, 4. februara 2014. (Beta) - Izložba strip crtača Aleksandra Zografa "Život u stripu" biće otvorena u Francuskom institutu u Beogradu u sredu, 12. februara, a publici će premijerno biti predstavljene table albuma koji će izaći u Francuskoj, najavili su organizatori.

Na izložbi će biti prikazane strip table koje je Zograf objavio u Francuskoj u zbirkama "Polovni svet" (Vestiges du monde, 2008) i "Pozdravi iz Srbije" (Bons baisers de Serbie, 2000), kao i dela iz kolektivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << albuma u serijalu "Lapin".

Biće izloženo i nekoliko ilustracija i tabli koje su objavile italijanske izdavačke kuće, kao i do sada neizlagani crteži iz drugog albuma zbirke "Polovni svet", koji će ove godine biti objavljen u Francuskoj.

Strip crtač Saša Rakezić, poznat po pseudonimu Aleksandar Zograf, objavljivao je stripove u brojnim domaćim časopisima i dnevnim listovima, a od 2003. godine ima redovnu rubriku u nedeljniku "Vreme".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Život u stripu

Izvor: SEEcult.org, 04.Feb.2014

Francuski institut za kulturu u Beogradu predstavlja od 12. februara jednog od najznačajnijih strip autora u Srbiji Aleksandra Zografa, koji stvara svojevrsne dnevnike svojih iskustava, snova i ubeđenja, ali i društvene svakodnevnice, a godinama je već prisutan i u Francuskoj, kao i u drugim evropskim...

Nastavak na SEEcult.org...

Zograf od 12. februara u Francuskom institutu

Izvor: Blic, 04.Feb.2014

Izložba "Aleksandar Zograf, život u stripu" biće otvorena u sredu, 12. februara, od 19 sati u Francuskom institutu...Francuski institut je od 2007. predstavio brojne srpske strip autore čija dela objavljuju francuske izdavačke kuće...Stripove Aleksandra Zografa od 1999. godine u Francuskoj objavljuje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.