Zlo ne spava

Izvor: SEEcult.org, 17.Avg.2014, 03:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlo ne spava

Beogradski i novosadski pesnici i pesnikinje nastupiće 22. avgusta u pasažu Šok zadruge u Novom Sadu, na večeri koju slem grupa Poezin organizuje pod nazivom “Zlo ne spava – iz pasaža u pasaž”.

“Sve se uklapa u ovaj kontekst, novo poglavlje, petoletka, dekada, 9 meseci, naša budućnost i pokušaj da se prilagodimo. Realnost će se zvati ZLO NE SPAVA”, izjavio je tim povodom Nikola Džafo, novosadski umetnik i osnivač Šok zadruge (ex Art klinike).

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Beograda će nastupiti: Marija Obradović, Dragana Nikolić, Tamara Rakić, Aljoša Dražović, Milan Mijatović i Radovan Božović, a iz Novog Sada: Nikola Oravec, Danilo Bajčeta i Jovan Živković.

Uz nastup slemera, veče u pasažu Šok zadruge obuhvata i promociju “kriminalnih dosijea” (zatvorskih kartona) pesnika i pesnikinja, a potom i svirku u pivnici Gusan, gde će nastupiti Panta Siklja Nafta tribute bend.

U organizaciji Poezina, inače, u Novom Sadu će, u okviru devetog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, 28. avgusta biti održano i takmičenje u slem poeziji i izbor najboljeg slem pesnika Srbije.

Takmičenje će biti održano u kafeu “Bistro”, a pobednik će biti izabran glasanjem publike i stručnog žirija.

Žiri čine: Branislav Živanović, Minja Bogavac i Dragan Babić, a pobednik će biti nagrađen diplomom i novčanom nagradom.

Na konkurs za takmičenje stigli su radovi dvadesetak kandidata, a u polufinale su izabrani: Vladimir Blagojević (1992, Beograd), Milan Mijatović (1972, Beograd), Damir Nedić (1984, Kragujevac), Dragan Radovančević (1979, Sremska Mitrovica), Siniša Rudan (1978, Beograd), Deana Sailović (1971, Sremski Karlovci) i Marjan Todorović (1979, Niš).

Konkursna pravila su predviđala da pesme budu napisane u slem maniru i da kandidati mogu da pošalju najviše osam pesama koje treba u govornoj veziji da budu kraće od četiri minuta.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.