Ženski vokalni sastav Res miranda oduševio Novosađane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 13:59

Ženski vokalni sastav Res miranda oduševio Novosađane

Ženski vokalni sastav Res miranda iz Novog Sada, u saradnji sa izdavačkom kućom SFO (Re)konekcija, izdao je debitantski album „Jedan dan – drugi dan”. Tim povodom, nedavno je održan promotivni koncert u Kulturnoj stanici Svilara, koji je bio izuzetno posećen, čemu svedoči brojna publika za koju nije bilo slobodnih stolica.

Naziv „Jedan dan – drugi dan” pozajmljen je iz istoimene kompozicije koju je Dorotea Vejnović komponovala specijalno za vokalni sastav Res >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miranda.

Pored toga što su se članice ansambla već na prvo „čitanje s lista” povezale sa ovom kompozicijom, pronašle su u naslovu višeznačnu simboliku koja opisuje atmosferu, rad i raspoloženje ovog ženskog sastava.

„Jedan dan – drugi dan” slogan je koji ističe kontraste, odnosno diverzitet samog odabira repertoara, različitosti među članicama i konstantne promene koje ansambl doživljava na više nivoa.

Repertoar CD-a obuhvata različite muzičke epohe i pravce, a svoje mesto na programu našle su i duhovne i svetovne kompozicije, kako zapadno-evropskog nasleđa, tako i domaćih autora i stvaraoca iz regiona među kojima se izdvajaju Stevan Stojanović Mokranjac, Marko Tajčević, Petar Ljondev, Ola Jajlo, Pablo Kazals i drugi.

O kvalitetu i značaju izdavanja ovog kompakt diska govori i nagrada revije Muzika klasika, dodeljena udruženju (Re)konekcija, za najboljeg izdavača 2023. godine.

Takođe, ceo album „Jedan dan – drugi dan” dostupan je na svim većim digitalnim platformama, uključujući i BandCamp, na kom besplatno možete slušati ovo izdanje: https://li.sten.to/resmiranda.

Gostovanje u Art-eriji možete pogledati ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.