Zbog jednog detalja su u velikom problemu: Dodela Zlatnog globusa se dovodi u pitanje?

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 14:54

Zbog jednog detalja su u velikom problemu: Dodela Zlatnog globusa se dovodi u pitanje?

Dodela Zlatnog globusa će se održati 7. januara, ali organizatori i dalje imaju veliki problem.

Poznato je da je Kris Rok bio dvostruki domaćin dodele Oskara, međutim, ipak je odbio tu ulogu i za dodelu Zlatnog globusa. Kako prenosi CNN, još četiri velike zvezde su odbile poziv, među njima i Ali Vong.

Iako je većina dodela dosad održana bez domaćina, poznato je da je gledanost ipak veća ako ceremonija ima i voditelje.

Neki smatraju i da to može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude prilika života, dok je za neke to često nezahvalan posao, prepun negativnih reakcija, politike, a trud često nije vredan nagrade.

I dok se još uvek ne zna ko će biti zvanični domaćin, s druge strane očekuje se prisustvo nominovanih poput Leonarda Dikaprija, Roberta de Nira, Martina Skorsezea, Margo Robi, Rajana Goslinga, Meril Strip, Selene Gomez, Eme Stoun, Natali Portman, Dženifer Aniston. Isto tako, dodelu i dalje prati skandal iz 2021. godine kada je Los Anđeles tajms objavio dokaze o nedovoljnom broju crnih članova u Holivudskom udruženju stranih novinara (HFPA), koje je dodeljivalo nagrade i potencijalne etičke prekršaje u vezi s prevelikim uticajem tadašnjih 87 međunarodnih novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodjela Zlatnog globusa se dovodi u pitanje?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2023

​Dodjela filmske nagrade Zlatni globus će se održati 7. januara, ali organizatori i dalje imaju veliki problem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.