Završni koncert Kamernog ciklusa BG filharmonije

Izvor: B92, 16.Jun.2015, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni koncert Kamernog ciklusa BG filharmonije

Završni koncert Kamernog ciklusa Beogradske filharmonije biće održan u četvrtak 18. juna u sali Filharmonije.

Gudači Filharmonije i njena dva koncertmajstora su u formacijama seksteta i okteta pripremili poslednju dozu iz ciklusa “Optimizam na kašičicu” u ovoj sezoni, navode iz BF.

Za samo finale, kao poslastica za publiku nakon završetka redovne sezone, odabrana su dela klasičnog repertoara, koja su standard za renomirane kamerne gudačke ansamble.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Gudački sekstet, koji čine koncertmajstor orkestra Tijana Milošević i zamenica Mirjana Nešković na poziciji violina, violisti Boris Brezovac i Aleksandra Stanić i violončelisti Nemanja Stanković i Julijana Marković, izvešće Uspomenu na Firencu, P. I. Čajkovskog, u aranžmanu za ovaj sastav.

Koncertmajstor Miroslav Pavlović “vođa je tima“ Gudačkog okteta, koji osim njega čine violinisti Dušica Mladenović, Aleksandra Milanović i Danilo Novaković, violisti Ivana Uzelac i Tamara Marinković-Tomić i violončelisti Dušan Kočišević i Katarina Stanković. Oni će izvesti remek delo kamernog repertoara, Mendelsonov oktet u Es-duru.

"Saradnja u kamernim ansamblima je potpuno drugačije, delikatno iskustvo i nezamenjivi je aspekt usavršavanja svakog muzičara. Kamerni ciklus je neobično važan deo naše sezone, gde paralelno sa zahtevnim i odgovornim programima, nalazimo vremena i sa radošću pristupamo ovim projektima, ne shvatajući ih kao obavezu, već kao čisto zadovoljstvo", rekao je Pavlović.

"Meni, kao koncertmajstoru, ovakav vid saradnje je neprocenjiv, otvara mi mogućnost bolje komunikacije i razumevanja sa kolegama i doprinosi ličnom usavršavanju”, dodao je on.

U programskom planu naredne sezone, kamerna muzika zauzima pet koncerata i osmišljena je u formi umetničkog vodjstva gostujućih umetnika, uz kamerne ansambla koji čine članovi orkestra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završni koncert Kamernog ciklusa Beogradske filharmonije

Izvor: Story, 16.Jun.2015

Posetite salu Beogradske filharmonije u četvrtak 18. juna u 19 časova.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.