Završeno snimanje prvog srpskog 3D filma

Izvor: B92, 08.Sep.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno snimanje prvog srpskog 3D filma

Snimanje poslednjih kadrova dugometražnog igranog filma „Peti leptir“ Milorada Milinkovića, po romanu Uroša Petrovića, čije je prvo izdanje 2007. objavila izdavačka kuća Laguna, završeno je nedavno na planini Tari.

Film je rađen u trodimenzionalnoj tehnologiji, što ga čini prvim 3D filmom u istoriji srpske kinematografije, navodi se u saopštenju Lagune.

Režiju potpisuje Milorad Milinković, dok glavne uloge tumače Mihailo Miša Janketić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , Marko Nikolić, Tanja Bošković, Ljubomir Bandović i drugi.

Kao specijalni gost u filmu se pojavljuje i Petar Božović. Uloge dece poverene su Ognjenu Oreškoviću i Petru Raciću. Producenti filma su beogradski Delta Video i zagrebački Alka Film.

Pisan u najboljem maniru mistične fantastike, film kao i roman prati odrastanje dečaka iz sirotišta, koji stupa u kontakt sa onostranim i biva upleten u mračnu, nepredvidljivu igru sa tajanstvenim ljudima, duhovima i providnim leptirima.

Mnoge scene su snimane na originalnim lokacijama na planini Tari, što obećava spektakularne prizore.

Knjiga „Peti leptir“ Uroša Petrovića je u Srbiji doživela već osam izdanja, a ovenčana je nagradom Zmajevih dečjih igara „Rade Obrenović“ za najbolji roman za decu i mlade na srpskom jeziku. Uvrštena je u izbornu lektiru. Po njoj je snimljena i radio drama, premijerno emitovana na prvom programu Radio Beograda 19. maja 2013. godine.

Premijera prvog srpskog 3D filma očekuje se početkom decembra, pred novogodišnje praznike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.