Završena deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

Završnim koncertom profesora i polaznika, deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, koja je počela 13. jula, uspešno je privedena kraju u subotu 20. jula, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Ovaj muzički projekat, koji se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova Novog Sada i Dortmunda, KCNS je organizovao u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“.

U radu ovogodišnje Akademije učestvovaloje više od 60 polaznika iz Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sada, Beograda, Subotice, Zrenjanina, Požarevca i Kraljeva, ali i iz inostranstva – Splita i Budimpešte, i devetoro iz Dortmunda.

Uoči završnog koncerta,obrativši se brojnoj publici, urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski kazala je da se u proteklih nedelju dana puno toga lepog dogodilo: polaznici su mnogo učili i naučili o džezu, ali bilo je vremena i za druženja i razgledanje Novog Sada.

"Veoma je lepo što naša dva bratska grada Novi Sad i Dortmund i dalje podržavaju ovu našu aktivnost. Nedavno smo bili na prijemu u Gradskoj kući kod gospodina Dalibora Rožića, člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, i tom prilikom je istaknuta potreba da se ta saradnja nastavi", rekla je Kaćanski.

Saksofonista i profesor iz Dortmunda Uve Plat kazao je da će sledeće godine biti jubilarna 10. Letnja džez akademija i da se nada da će videti ovogodišnje talentovane i mlade polaznike i naredne godine.

Završni koncert trajao je gotovo dva sata, a oduševljena novosadska publika izvođače je nagrađivala burnim aplauzima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.