Završen treći Synergy WTF

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen treći Synergy WTF

Predstavom Predeo sa argonautima Hajnera Milera, u izvođenju Frajs teatara iz Bolcana i nastupom hip-hop sastava predvođenog muzičarem Bongorom završen je Međunarodni pozorišni festival Synergy WTF, koji se održava treću godinu za redom u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház.

Tokom deset dana, od 18. do. 28. novembra, gledaoci su videli deset predstava teatara iz Irana, Nemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Srbije. Osim pozorišnih komada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzičkog programa i izložbe Pozorište u fotografskoj umetnosti, čiju je postavku publika mogla da pogleda tokom čitavog festivala, u okviru trećeg Synergy-ja održana je i osnivačka skupština Međunarodne asocijacije manjinskih teatara, čiji je cilj da "umrežava" manjinske teatre i umetnike iz različitih krajeva sveta.

U Novosadskom pozorištu su se mogli čuti razni jezici, igrali su se klasici, ali i dela savremenih autora, od kojih su mnoga do sada nepoznata na našim prostorima. Nakon predstava se na okruglim stolovima razgovaralo sa umetnicima, razmenjivali su se utisci i publika se bliže upoznavala sa kulturom i tradicijom teatarskog života u drugim zemljama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.