Završen somborski Pozorišni maraton: Smo svi glumci i glumice sezone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 11:03

Završen somborski Pozorišni maraton: "Smo svi glumci i glumice sezone"

28. i 29. izdanje somborskog Pozorišnog maratona završeno je nakon predstave "Tramvaj zvani želja" u režiji Jug Đorđevića u izvođenju Somborskog Narodnog pozorišta. Time je zvanično završena i ova pozorišna sezona.

Tokom 5 dana, koliko je maraton trajao, publika je bila u prilici da pogleda predstave Beogradskog Dramskog pozorišta, Gradskog pozorišta Bečej, Narodnog pozorišta iz Subotice, Ateljea 212 kao i predstave domaćina.

Gromoglasan aplauz publike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cvetni udar i spuštanje zavese u Somborskom Narodnom pozorištu nakon predstave "Tramvaj zvani Želja" označili su kraj još jedne uspešne pozorišne sezone. Milijana Makević i Aleksandar Ristoski proglašeni su za glumicu i glumca sezone 2020-2021 godine.

"Nisam se nadala, jer ova godina je tako protekla i svu snagu smo usmeravali samo da se predstava održi. Svaki put nam je bio praznik kada je predstava održana i mislim da smo svi glumci i glumice sezone, jer je veliki napor uložen da bi se predstave održavale", rekla je Milijana Makević, glumica u Narodnom pozorišu u Somboru.

"Ova sezona mi je bitna u mom glumačkom sazrevanju i drago mi je da je to još neko video i ova nagrada je znak da sam dobro odradio posao", rekao je Aleksandar Ristoski, glumac u Narodnom pozorištu Sombor.

28. pozorišni maraton, zbog epidemiološke situacije, nije održan, pa su tako Marko Marković i Ivana Jovanović nagrade za svoj uspešan rad dobili ove godine na 29. pozorišnom maratonu .

"Na kraju maratona mi se uvek plače, a ovo večeras je bila pobeda života, da više nikada ne menjamo proleće za jesen i da ovoj prirodi i ovom cveću ostanemo verni zauvek", rekao je Marko Marković, glumac sezone 2019./2020. u Narodnom pozorištu Sombor.

"Radost života i scenske igre, pozorište kao ljubav koja nas spaja i zaboravili smo one nemile događaje i nagrada mi mnogo znači i hvala kući na tome", rekla je Ivana Jovanović, glumica sezone 2019./2020. u Narodnom pozorištu u Somboru.

Tokom pet dana Maratona publika je uživala u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Gradskog pozorišta iz Bečeja, a ipak najveći utisak na publiku ostavila je predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin" Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada u režiji Sonje Petrović.

"Ja volim publiku i pozorište iz Sombora, verujem da im je nedostajala energija koju je donela ova predstava i vrsta deljenja snage i istine sa publikom što su uradili glumci danas na predstavi", rekla je Sonja Petrović,rediteljka predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin".

"Plastelin" i "Kišne kapi na vrelom kamenju" Beogradskog Dramskog pozorišta, "Uvjek će nam ostati ljubav" teatra Rugantino iz Zagreba, kao i predstava "64" Ateljea 212 svakako su bile po ukusu publike, a uživali su i najmlađi uz dečije predstave "Avanture Pipi duge čarape", "Ja sam Akiko" i koncert gradskog dečijeg hora "Šareni vokali" iz Sombora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.