Žarku Komaninu ,,Borina nagrada

Izvor: B92, 15.Mar.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarku Komaninu ,,Borina nagrada"

Prozni i dramski pisac Žarko Komanin, dobitnik je 19. po redu književne nagrade "Bora Stanković" za roman "Ljetopis vječnosti" u izdanju Srpske književne zadruge.

Žiri je ovo delo ocenio kao najbolju knjigu proze na srpskom jeziku objavljenu u 2009. godini. Predsednik žirija dr Marko Nedić je preneo ocenu žirija da literarne vrednosti romana ,,proizilaze iz decenijske posvećenosti ovog autora problemima tragične krivice istorije i ideologije na našem prostoru”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Komanin je bio i u najužem izboru za nekoliko najvažnijih priznanja (Ninova, "Izviiskra Njegoševa", "Meša Selimović"), što je, prema rečima dr Nedića, žiri takođe uzeo u obzir.

Komaninu će "Borina nagrada" biti uručena 29. marta u Vranju, poslednjeg dana manifestacije "Borina nedelje", rekao je urednik Književne zajednice Vranja Miroslav Cera Mihailović.

Ova kulturna manifestacija trajaće od 23- 29. marta, a otvoriće je prošlogodišnji dobitnik ,,Borine nagrade” Radoslav Petković besedom na temu "Bora Stanković u srpskoj književnosti i kulturi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.