Zaharovoj u Narodnom pozorištu uručen Pečat pozorišta

Izvor: Blic, 04.Dec.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharovoj u Narodnom pozorištu uručen Pečat pozorišta

Najveća balerina današnjice, prvakinja Boljšog teatra i jedina primabalerina - asoluta u svetu, Svetlana Zaharova, posetila je sinoć Narodno pozorište u Beogradu gde joj je uručen Pečat nacionalnog teatra.

Slavnoj ruskoj umetnici, koja je prethodno u Sava centru nastupila na gala koncertu sa mnogoobrojnim svetski poznatim baletskim igračima, Pečat Narodnog pozorišta uručio je upravnik Božidar Đurović.

On je Zaharovoj čestitao na izvanrednom nastupu i zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << joj na inicijativi, izrečenoj dan ranije na konferenciji za novinare, da želi da sarađuje sa Narodnim pozorištem, saopštio je nacionalni teatar.

"Uz Pečat Narodnog pozorišta, stoji i natpis: Ovo pozorište je Vaš dom. Želim da ovu Kuću od sada zaista doživljavate kao svoj dom. Iskreno se nadam da ćete uskoro zaigrati u našem pozorištu, možda, u "Bajaderi" Gabrijele Komleve ili u nekoj od predstava sa aktuelnog repertoara", rekao je Đurović.

Zaharova je zahvalila na priznanju istakavši da je veoma počastvovana i uzbuđena.

Ona je obećala da postoje velike šanse da tokom 2012. godine nastupi u nekom baletu iz produkcije Narodnog pozorišta. Slavna umetnica je pohvalila članice baletskog ansambla nacionalnog teatra koje su sa njom nastupile u Sava centru, primetivši da su "ukrasile taj događaj".

Povezane vesti: Održana vojna parada u Moskvi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetlana Zaharova u Beogradu

Izvor: SEEcult.org, 04.Dec.2011

Prvakinja Boljšoj teatra Svetlana Zaharova, jedina primabalerina - asoluta u svetu, nastupila je 3. decembra u Sava centru u Beogradu sa baletskim igračima Boljšoj i Marinskog teatra, milanske Skale, Baleta iz Hamburga i beogradskog Narodnog pozorišta, koje je potom posetila i nagovestila mogućnost...

Nastavak na SEEcult.org...

Magija Svetlane Zaharove

Izvor: TvojPortal.com, 05.Dec.2011, 11:02

Izvor:GlasSrpskeBEOGRAD - Prva balerina sveta Svetlana Zaharova oduševila je u subotu uveče više od 4.000 posetilaca u Centru "Sava" spektakularnim gala koncertom sa svojim prijateljima, zvezdama vodećih svetskih baletskih kuća, javio je Tanjug.. . . Treći put pred beogradskom publikom, jedina...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.