Zaharova 4. put oduševila publiku

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova 4. put oduševila publiku

Najveća balerina današnjice, Svetlana Zaharova, koja je sinoć nastupila u naslovnoj ulozi u baletu "Žizela", uz ansambl i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom gosta iz Rusije Pavela Kliničeva, oduševila je još jednom beogradsku publiku.

Publika u Sava centru, u kojoj su bili i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, gromoglasnim apauzom je pozdravila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umetnike, u prvom redu Zaharovu i njenog partnera Ruslana Skvorcovog, prvaka baleta Boljšoj teatra.

Jedina primabalerina - asoluta u svetu, primabalerina Boljšoj teatra, Milanske skale i Tokio baleta, čest gost Njujork siti baleta, Metropolitena, Pariskog baleta, Engleskog kraljevskog baleta, očarala je prisutne svojom gracioznom, prefinjenom igrom.

Glumački i igrački izazovnu ulogu u poznatom romantičnom baletu, u koreografiji Leonida Lavrovskog, Zaharova, balerina jedinstvenog talenta i scenske harizme iznela je lako, četvrti put oduševivši beogradsku publiku u Sava centru.

Dueti Zaharove i Skvorcova praćeni su aplauzima tokom izvođenja, a njihova zavodiljiva igra i skladnost došli su posebno do izražaja u drugom činu tokom plesa vila na groblju pored jezera. Zanimljivo je da je baletom „Žizela“ u izvođenju Boljšoj teatra pre 35 godina otvoren Sava centar.

Tada je nastupila čuvena balerina Ljudmila Semenjaka, sada korepetitor Boljšoj teatra i pedagog Zaharove, koja je Žizelu prvi put odigrala sa 17 godina, što je bila i njena prva velika uloga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svetlana Zaharova četvrti put oduševila publiku

Izvor: Studio B, 09.Dec.2012

Najveća balerina današnjice, Svetlana Zaharova, nastupila je u naslovnoj ulozi u baletu "Žizela", uz ansambl i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom gosta iz Rusije Pavela Kliničeva, oduševila je još jednom beogradsku publiku... Publika u Sava centru, u kojoj su bili...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.