Za prijavu na konkurs Od inspiracije do dela još 5 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 08:19

Za prijavu na konkurs "Od inspiracije do dela" još 5 dana

Ostalo je još samo pet dana za slanje prijava na nagradni konkurs namenjen svim profesionalnim umetnicima i kreativcima svih profila "Od inspiracije do dela", koji su raspisali nacionalna platforma Srbija stvara i studio za razvoj video igara Playrix RS, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Za učešće na nagradnom konkursu potrebno je poslati autorski video snimak (ne ocenjuje se tehnički kvalitet snimka) u trajanju od 10 minuta, u kojem autor na kreativan, inovativan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i edukativan način prikazuje svoj stvaralački put - od inspiracije do nastanka dela.

"Kako stvaraš? Šta te inspiriše? Zašto je baš ta vrsta izražavanja važna za tebe i društvo? Kako nove tehnologije utiču na stvaranje, ulogu stvaraoca i prezentovanje dela?" - neka su od pitanja na koje autor treba da odgovori", poručuju iz organizacije.

Radove je, putem WeTransfera, potrebno poslati na konkurs@serbiacreates.rs , najkasnije do 31. maja, a stručna komisija će odabrati 30 najboljih radova, od kojih će svaki autor biti nagrađen iznosom od 75.000 dinara.

Članovi stručne komisije su Tijana Palkovljević Bugarski (istoričarka umetnosti, upravnica Galerije Matice srpske); Miloš Biković (glumac); Aleksandra Kovač (kantautorka); Radivoje Bukvić (glumac); Sanja Milić (književna kritičarka, novinarka); Ljudmila Stratimirović (dizajnerka i jedan od osnivača KC Grad) i Mirko Topalski (studio za razvoj video igara Playrix RS).

Najbolji radovi i imena nagrađenih autora biće objavljeni najkasnije 22. juna na zvaničnom sajtu nacionalne platforme "Srbija stvara".

Više informacija o propozicijama konkursa, temi i načinu slanja video sadržaja, zainteresovani mogu pronaći u tekstu javnog poziva za prijavu na konkurs na sajtu "Srbija stvara".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.