Za premijeru honorar od 20.000 evra

Izvor: Politika, 23.Avg.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za premijeru honorar od 20.000 evra

Samo u prošloj poslovnoj godini Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu imalo je 718.802.522 dinara troškova, u koje su uključeni i oni koji su plaćeni do 31. decembra, što je budžet jednog manjeg grada

Novi Sad – Sindikati „Nezavisnost” i ASNS u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu zatražili su od osnivača, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, smenu upravnika Aleksandra Milosavljevića. U zahtevu pokrajinskom sekretaru Slaviši Grujiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sindikati navode da su nezadovoljni načinom na koji Milosavljević vodi najstariju srpsku teatarsku kuću, a posebno trošenjem novca na enormne honorare za režije, scenografije i koreografije!

Samo u prošloj poslovnoj godini SNP je imalo 718.802.522 dinara troškova (u koje su uključeni i oni koji su plaćeni do 31. decembra), što je budžet jednog manjeg srpskog grada. U „Nezavisnosti” i ASNS tvrde da su dobili podršku i ostale dve sindikalne organizacije u kući – Samostalnog i Muzičkog sindikata Srbije, i da iza zahteva za smenu stoji većina od oko 640 zaposlenih. Sa druge strane, Milosavljević odbacuje sve optužbe i ističe da pod njegovom upravom SNP ostvaruje vanredne rezultate.

Spor sindikata i upravnika nastao je još pre nekoliko meseci, kada je u umetničkoj jedinici Balet organizovan štrajk upozorenja, nakon čega je potpisan sporazum o izradi novog pravilnika o sistematizaciji radnih mesta i raspisivanju konkursa za direktore umetničkih jedinica.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 24. avgusta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Miroljub Mijušković

objavljeno: 24.08.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Sindikati SNP traže smenu upravnika

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 17:30

Samo u prošloj poslovnoj godini Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu imalo je 718.802.522 dinara troškova, u koje su uključeni i oni koji su plaćeni do 31. decembra, što je budžet jednog manjeg grada...Sindikati „Nezavisnost” i ASNS u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu zatražili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.