Za njim je uzdisala cela Jugoslavija: EVO kako danas izgleda zvezda filma Lepota poroka

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 20:12

Za njim je uzdisala cela Jugoslavija: EVO kako danas izgleda zvezda filma "Lepota poroka"

Jugoslovenke su ga obožavale, a jedna Srpkinja mu je ukrala srce.

Francuski glumac Alen Nuri (78) posle trideset i tri godine prvi put je posetio Beograd.

U zemlji svoje mladosti, Jugoslaviji, od 1976. godine do 1991. snimio je desetak filmova i serije, postao prava zvezda i stekao brojne obožavaoce.

Francuski glumac Alen Nuri rekao je da ga je u Srbiji uvek privlačila toplina ljudi, da je tu ostvario glumački san da bude voljen, da je Mira Banjac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velika glumica, a da je reditelj Živko Nikolić genije, kao i da ga raduje to što je "Lepota poroka" danas kultni film.

Nuri je za Tanjug rekao da je veoma uzbuđen što je posle 35 godina ponovo u Srbiji i da oseća kao da se vratio kući.

Prepun je uspomena na nekadašnje filmske dane. I koliko god da su mu radoosti budila sećanja na davna snimanja i druženja, s tugom je konstatovao da nekih ovdašnjih prijatelja više nema - Bate Živojinovića, Milene Dravić, Dragana Nikolića, Mire Furlan...

Nuri je sa suprugom koja je rodom iz Srbije doputovao kako bi prisustvovao u izvođenju baleta "Krcko Oraščić" u Narodnom pozorištu 10. januara, u kome je gostovala njihova ćerka balerina Eloiz Burdon sa kolegom iz pariske "Opere" Žeremijem Lu Kerom.

Srbija Danas/Tanjug/Prenela S.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.