Za jubilarni EXIT tražiće se karta više: Razmatramo dodatno povećanje kapaciteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 12:40

Za jubilarni EXIT tražiće se karta više: Razmatramo dodatno povećanje kapaciteta

Nakon što je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba preporučila da se ne otkazuje EXIT festival, već pomeri za avgust, održavanje jednog od najprestižnijih svetskih festivala postala je vodeća vest u globalnoj muzičkoj industriji.

Brojni svetski i regionalni muzičari, buking agenti i menadžeri, a ponajviše publika oduševljeni su pozivnicom na jedinstveno rođendansko slavlje na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi će pretežno biti domaća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << publika, kao i posetioci iz zemalja okruženja, koji su od restarta prodaje ulaznica nadmašili po brojnosti sve pređašnje godine. Trenutno je u prodaji poslednjih 25% novog, smanjenog kapaciteta festivala, a ulaznice za sva četiri dana prodaju se po ceni od 6.490 dinara putem zvanične stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Objava prvih izvođača očekuje se već iduće sedmice, kada će biti poznat i format ovogodišnjeg festivala. U ovom trenutku poznato je da će biti aktivno najmanje 20 bina i zona koje će biti raspoređene širom tvrđave, među kojima će biti većina omiljenih bina festivala uključujući dve glavne, grandiozni Main Stage i čuvenu Dance Arenu.

Kao što je i prethodno najavljeno, festival će se u skladu sa zvaničnim merama realizovati u saradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posetioci, izvođači, kao i članovi tima koji učestvuju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni. U slučaju potrebe, posetioci van Srbije će pre ulaska na festival proći kroz obavezan PCR test.

Svi festivalski fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu u periodu pre obustavljanja prodaje, imaće priliku da se odluče da li žele da iskoriste svoju ulaznicu za avgustovsko izdanje festivala, zamene za festival sledeće godine ili refundiraju svoju ulaznicu u skladu sa uslovima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odložene zbog pandemije, a o čemu će biti blagovremeno obavešteni.

Razmatramo dodatno povećanje kapaciteta za festival

Povodom današnje odluke Kriznog štaba o ukidanju ograničenja broja ljudi kada je u pitanju okupljanje na otvorenom prostoru, tim Egzit festivala potvrdio je Tanjugu da će u narednim danima razmotriti dodatno povećanje kapaciteta.

“Videli smo nove informacije u medijima i verujemo da se radi o dobroj vesti, nevezano za manifestacije, već pre svega za opšte zdravstveno stanje u Srbiji i regionu”, kažu iz Egzit tima za Tanjug.

Oni dodaju da će se u narednim danima konsultovati s nadležnim institucijama. “Nakon toga razmotrićemo dodatno povećanje kapaciteta s obzirom na trenutno izuzetno, ali i logično veliko interesovanje koje vlada za ovogodišnji Egzit”, istakao je tim festivala.

Lav fest je danas nakon objavljivanja odluke Kriznog štaba saopštio na zvaničnom sajtu da posetioci mogu da očekuju povećanje kapaciteta.

“Od ponedeljka ćemo pustiti ulaznice u redovnu prodaju. Ulaznice će se prodavati po trenutnim cenama, a Miller Lovefest će se dalje pridržavati preventivnih mera i osigurati svim posetiocima sigurnu zabavu 6, 7. i 8. avgusta uz najbolja svetska imena u regionu”, napisali su u saopštenju.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević naglasila je da je važno da se na otvorenom prostoru ipak primenjuje preventivna mera fizičke distance udaljenost minimum od jednog metra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za jubilarni EXIT tražiće se karta više: Posle restarta prodaje preostala četvrtina smanjenog kapaciteta

Izvor: Blic, 05.Jun.2020

Nakon što je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba preporučila da se ne otkazuje EXIT festival, već pomeri za avgust, održavanje jednog od najprestižnijih svetskih festivala postala je vodeća vest u globalnoj muzičkoj industriji. Brojni svetski i regionalni muzičari, buking agenti i menadžeri,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.