ZASMEJAVAO JE MILIONE... Preminuo legendarni komičar, svi znate njegov glas u Simpsonovima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 07:56

ZASMEJAVAO JE MILIONE... Preminuo legendarni komičar, svi znate njegov glas u "Simpsonovima" (FOTO)

Poslednji iz svoje generacije.

Džeki Mejson, ponekad kontroverzni stend ap komičar koji se bez kompromisa bavio temama vezanim za Jevreje i političkom nekorektnošću, umro je u subotu na Menhetnu u 93. godini.

Njujork tajms je objavio da je njegovu smrt potvrdio prijatelj Raul Felder.

A post shared by Jackie Mason (@realjackiemason)

Mejson je bio jedan od poslednjih komičara takozvanog "Boršč pojasa", među kojima su najpoznatiji Vudi Alen, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milton Berl, Mel Bruks, Leni Brus, Rodni Dejndžerfild, Deni Kej, Don Rikls...

On je poznat i po tome što je u seriji "Simpsonovi" davao glas rabinu Hajmenu Krastofskom, ocu Krastija Klovna. Mejsonovo pravo ime bilo Jakov Moše Maza, a pre uspešne karijere glumca i komičara, bio je rabin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.