XIV Dani Žila Verna

Izvor: Art-anima.com, 13.Jun.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

XIV Dani Žila Verna

U Pazinu će se od 22. do 25. juna 2011. godine održati tradicionalna književno-kulturološka manifestacija "Dani Žila Verna", koju 14. put po redu organizuje pazinski "Žil Vern klub".
Manifestacija se organizuje u spomen Vernovom romanu "Matijas Sandorf" (1885), u kome se ključni delovi dešavaju upravo u ovom živopisnom istarskom gradiću. Pazinska epizoda prelomna je za sudbinu  glavnog junaka, odredila je njegov put osvete, uvela u dramaturgiju romana motive koji će voditi radnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << i doživljaje glavnih likova kroz stotine stranica koje će uslediti, sve do ispunjenja sudbine na ostrvu Antekirta.
"Dane Žila Verna" čini niz događaja kojima se podseća na čuvenog pisca i rodonačelnika naučnofantastičnog žanra, njegovo delo, ali i vezu iz koje je nastala istarska epizoda u romanu "Matijas Sandorf".
Manifestacija je prvi put održana 1998. godine i to 26. juna, upravo onog datuma za koji su vezana pazinska dešavanja u Vernovom romanu.
Više informacija o "Danima Žila Verna" možete pronaći na adresi: http://www.julesvernedays.com/

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.