Vukosavljević: Otvaranje Narodnog muzeja u junu 2018.

Izvor: RTS, 04.Okt.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Otvaranje Narodnog muzeja u junu 2018.

Radovi na Narodnom muzeju teku jako dobro i biće otvoren za posetioce u junu sledeće godine, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će Narodni muzej u Beogradu biti otvoren za posetioce u junu 2018. godine. 

"Radovi na Narodnom muzeju teku jako dobro i biće otvoren za posetioce u junu sledeće godine", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kazao je Vukosavljević na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture i informisanja, prenosi Beta.
Ponovio je da će rekonstruisani Muzej savremene umetnosti, na beogradskom Ušću, biti otvoren za posetioce 20. oktobra ove godine, na Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
"Taj muzej je otvoren 1965. godine, ali biće ponovo otvoren u rekonstruisanom, obnovljenom i izvanrednom izdanju", kazao je ministar kulture.
Vukosavljević je izrazio uverenje da će do kraja godine biti otvoren Kuluturno-informativni centar Srbije "Ivo Andrić" u Pekingu.
"To će biti najveći iskorak u međunarodnoj saradnji u poslednjih 40 godina kada je reč o formalno institicionalnoj saradnji", kazao je Vukosavljević.
Ministar kulture izjavio je da očekuje da će do kraja godine biti usvojena Strategije razvoja kulture Republike Srbije od 2017. do 2027.
"Javna rasprava je okončana, ostaje da izvršimo korekcije i dopune nacrta strategije u onoj meri u kojoj smo dobili dosta razumnih predloga i dopuna", kazao je Vukosavljević.
On je rekao da očekuje da Ministarstvo kulture i informisanja, do 20. oktobra, dostaviti konačan tekst Vladi.
"Nakon toga taj tekst ćemo pustiti u redovnu proceduru", kazao je Vukosavljević. 
Koncertna dvorana za sve eminentne orkestre
Ministar Vukosavljević izjavio je da Beograd mora da ima koncertnu dvoranu koja će biti dom svih najeminentnijih umetnika i orkestara i čiji će osnivač biti Republika Srbija.
Povodom pisma grupe srpskih intelektualaca koji su zatrazzili da se umesto najavljene nove dvorane Beogradske filharmonije, sagradi nova koncertna dvorana koja treba da bude podstrek celokupnom umetničkom i muzičkom životu Beograda i Srbije, Vukosavljević je rekao da se Ministarstvo kulture slaže sa većinom stavova iznetih u tom pismu.
Ministar je u izjavi Tanjugu podsetio da je poslednja sagradjena koncertna dvorana u Beogradu za potrebe umetničke muzike, bila Kolarčeva zadužbina 1932. godine. 
"Prošlo je 85 godina kako mi nemamo novu koncertnu dvoranu. Zbog svoje muzičke tradicije i velikog broja umetnika i kvalitetnih orkestara, Beograd mora da ima novu koncertnu dvoranu koja će biti dom naših najeminentnijih orkestara i svih koji su to kvalitetom zaslužili", naglasio je Vukosavljević. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radovi se bliže kraju: Otvaranje Narodng muzeja u junu 2018. godine

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2017

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će Narodni muzej u Beogradu biti otvoren za posetioce u junu 2018. godine. .."Radovi na Narodnom muzeju teku jako dobro i biće otvoren za posetioce u junu sledeće godine", kazao je Vukosavljević na konferenciji za novinare u Ministarstvu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.