Vuk Vučković: Art Lover

Izvor: Arte, 28.Apr.2021, 11:05

Vuk Vučković: Art Lover

U četvrtak 29. aprila, 2021. godine od 19h u Galeriji ŠTAB, TC Galerija Belgrade, Bulevar Vudroa Vilsona 12, otvara sesamostalna izložba radova autora Vuka Vučkovića pod nazivom "Art Lover".

Otvaranje je zakazano za četvrtak, 29. april, od 19 h u novom izložbenom prostoru galerije Štab, TC Galerija Belgrade, Bulevar Vudroa Vilsona 12, Beograd.

Izložba će biti otvorena do 14. maja, a radno vreme galerije je od 10 do 22h.

“Art Lover” je serija apstraktnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << slika umetnika Vuka Vučkovića započeta 2021. godine. Radovi su izvedeni tehnikomakrilnih boja na lanenom platnu, formata 40 x 40 cm. Motivi na ovim radovima su apstraktni, bez jasnoprepoznatljiveforme, veoma raznovrsni po načinu izvođenja. Može se reći da je umetnik na njima predstaviocelokupan razvoj apstraktne umetnosti, ali uvek dodajući svoj lični pečat.

Stilski, radovi ove serije predstavljaju kombinacijuraznolikih stilova i tehnika kao što su akcioni ekspresionizam, enformel, opart, street art, popart i mnogi drugi, jošnedefinisani, pravci savremene umetnosti.

Pojedine slike su pažljivo planirane, dok druge nastaju spontano, u periodu misaonog opuštanja i podsvesne igre. Onipredstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u pozicijuda delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu.

Na izložbi će biti predstavljene i apstraktne slike velikog formata iz umetnikove serije „Kosmički predeli“ koje su nastale u toku prethodnih godinu dana.

Vuk Vučković o svojim radovima:

„Celokupan opus apstraktnih slika podeljen je u 2 serije – Kosmički predeli i Art Lover. Zajedno predstavljaju moj pokušaj da vizuelno predstavim trenutno stanje svesti u datom trenutku, s namerom dabez jasnih insinuacija gledaocu ostavim slobodan prostor da pronađe značenje po sopstvenom senzibilitetu.

Za mene rad na ovoj seriji predstavlja svojevrsno istraživanje različitih mogućnosti upotrebe tehnika i poteza. Težim ka izazivanju snažnog vizuelnog utiska.

Do sada sam uvek radio na velikim formatima, Art Lover u tom smislu predstavlja veliki izazov za mene s obzirom da su svi radovi izvedeni u formatu 40x40 cm. Međutim, svako delo iz ove serije može funkcionisati kao zasebna celina, ali i kao deo većeg mozaika“

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.