Vučević: Novi Sad će pomoći Budvi u kandidaturi za EPK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 13:42

Vučević: Novi Sad će pomoći Budvi u kandidaturi za EPK

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik opštine Budva Marko Carević, dogovorili su danas konkretnu pomoć Novog Sada, a pre svega Fondacije “Novi Sad 2022”, crnogorskom gradu pobratimu u kandidaturi za titulu Evropske prestonice kulture (EPK) 2028. godine.

Saradnja naša dva grada postoji gotovo tri decenije i uprkos političkim problemima koji su prošli i pandemiji, ni jednog trenutka se nije postavljalo pitanje hoćemo li pomoći Budvi, koja se zajedno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tivtom, Kotorom i Herceg Novim kandiduje za EPK 2028. i stavimo im na raspolaganje sva naša znanja, rekao je Vučević.

Predsednik opštine Budva zahvalio je na podršci u koju, kako je rekao, nije sumnjao i da nije došao u Novi Sad.

Mi jesmo dve suverene zemlje, ali nijedna granica ili politika ne može da među braćom napravi podelu i hvala gradonačelniku na bratskom sastanku i pomoći da i mi promenimo Budvu i Boku Kotorsku, jer je kultura temelj na čemu to treba da se desi, istakao je Carević.

Direktor Fondacije “Novi Sad 2022” poručio je gostima iz Budve da će pomoć biti konkretna, kao i savetodavna, a da je početak izrada strategije i vizije gde vide Budvu 2028.

Gradonačelnik Vučević dodao je da odnosi lokalnih samouprava dve zemlje nisu opterećeni visokim politikama i da su to sve naši iskreni prijatelji.

Čestitam na podršci građana predsedniku opštine Careviću, kao i to što su izdržali težak period i borili dr za drugačiju Crnu Goru, rekao je on.

Vučević i Carević pozvali su i sve Novosađane da ovog leta odmor provedu u Budvi, jer ih tamo, kako su istakli, čekaju iskreni prijatelji i tradicionalno gostoprimstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad će pomoći Budvi u kandidaturi za EPK

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik opštine Budva Marko Carević, dogovorili su danas konkretnu pomoć Novog Sada, a pre svega Fondacije "Novi Sad 2022" tom crnogorskom gradu u kandidaturi za titulu Evropske prestonice kulture (EPK) 2028. godine...Vučević je naveo da je Novi Sad...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.