Vojvođanski orkestar zatvara sezonu

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski orkestar zatvara sezonu

Koncertom koji će se održati 20. maja u novosadskoj Sinagogi s početkom u 20h Vojvođanski simfonijski orkestar zaokružiće uspešnu sezonu koja je iza njih.

Nakon sedam koncertnih večeri raznolikog programa na kojima su se našla dela kako „tradicionalnih" tako i savremenih kompozitora, kao i niza gostovanja poznatih svetskih imena, na zatvaranju sezone uz „Simfoničare" i njihovog šefa-dirigenta, maestra Berislava Skenderovića nastupiće i naš ugledni solista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na gitari, Zoran Krajišnik.

Zajedno sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom Zoran Krajišnik izvešće popularnu kompoziciju Fantaziju za jedog kavaljera, španskog kompozitora Hoakina Rodrige. Na programu zatvaranja sezone naći će se i Mocartova popularna uvertira za operu Figarova ženidba, kao i Betovenova Sedma simfonija.

Umetnička aktivnost Zorana Krajišnika obuhvata brojne resitale i koncerte, kako sa kamernim sastavima, tako i sa simfonijskim orkestrima širom zemlje i inostranstva (Rusija, Češka, Danska, Nemačka, Francuska, Italija, Luksemburg, Amerika, Rumunija, Mađarska, Velika Britanija... ). Pored bogate izvođačke delatnosti, Krajišnik je zaposlen i kao redovan profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Banja Luci.

Zahvaljujuću angažmanu maestra Skenerovića koji se nalazi na mestu direktora Vojvođanskog simfonijskog orkestra, orkestar uspešno završava svoju prvu zvaničnu koncertnu sezonu. „U orkestru zaista vlada posebna energija koja nas pokreće, a to se oseti onog momenta kada izađemo na scenu. Pored toga, zajednički rad i kolegijalnost u orkestru definitivno su doprineli kvalitetnijoj koncertnoj sezoni" kaže jedan od muzičara iz orkestra.

Ulaz je slobodan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.