Voda u Domu omladine

Izvor: Mondo, 20.Apr.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voda" u Domu omladine

Premijera projekta Teatra "Mimart" 22. aprila, povodom Dana planete Zemlje. Ulaz slobodan.

Ideja za ovaj projekat zasnovana je na fenomenima vode, istraživačkim materijalima o njenoj strukturi i svojstvima, naučnim dokazima da voda poseduje inteligenciju, svest i fotografsko pamćenje.

Kao univerzalna materija na planeti vezana za život, voda povezuje sve ljude bez obzira na geografske, jezičke, socijalne, političke i sve druge barijere, baš kao što to čini i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neverbalni teatar.

Važno je sada misliti o očuvanju kvaliteta vode za budućnost planete i života, ističe autorka koncepta i rediteljka Nela Antonović.

U predstavi igraju Anja Nikolić, Tanja Damjanovski, Nikola Vranić, Ivan Milenković, Đurđa Pavlović, Ana Bastać, Lidija Antonović i Predrag Radovančević.

Dizajner zvuka je Predrag Radovančević, numeru za duo "Tokata za kapi" potpisuje Rada Nuić, zvuk uživo izvodi Predrag Radovančević, a muziku je izabrala Ivana Stefanović.

Kostimograf je Anđelija Marković, senograf Tamara Rakić, autor video arta Lidija Antonović.

Naučni savetnik u radu na projektu bio je dr Dušan Antonović, redovni profesor TMF-a - katedra za zaštitu životne okoline.

Inspiracija za rad su dela autora čiji se citati i koriste u predstavi - Davida Albaharija, Gorana Cvetkovića, Masaru Emotoa, Simona Grabovca...

(MONDO/Agencije)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.