Izvor: Blic, 17.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'VlasTITO iskustvo'

'VlasTITO iskustvo'

Kulturni centar 'Reks' i 'B92' organizuju izložbu foto i video materijala pod nazivom 'VlasTITO iskustvo', koja će biti otvorena večeras u 20 časova i trajaće do 20. oktobra.

'Želeli smo da prebiranjem po ne tako davnoj prošlosti i podsećanjem na nju iniciramo ozbiljnu teorijsku i političku analizu nekih od začuđujućih masovnih društvenih pojava titovskog perioda', ističu organizatori. Izložba razmatra fenomene kao što su: darivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vođe, štafete mladosti, sletovi za 25. maj, 'spontano organizovanje' dočeka i ispraćaja, poruke i parole.

Projekt 'VlasTITO iskustvo' sastoji se od izložbe u 'Reksu' i publikacije. Izložba će biti bazirana na foto i video dokumentaciji iz 'Filmskih novosti', Radio-Beograda, Tanjuga, 'Politike', Radio-televizijeSrbije, kao i na dokumentaciji o arhivi Muzeja '25. maj'. Autonomni deo projekta je knjiga - zbornik filozofskih, socioloških i istorijskih tekstova i intervjua, koja će uskoro biti objavljena. Autori tekstova su Mileta Prodanović, Ivan Čolović, Škeljzen Malići, Dejan Kršić, Ugo Vlaisavljević, Rastko Moćnik. Urednik ove publikacije je Radonja Leposavić, a njegovi sagovornici u knjizi su: Aleksandar Kothaj, Radoš Glišić, Spasoje Grdinić, Veljko Bulajić, Žarko Čigoja, Milovan Ivanović, Boris Buden, Andrej Mitrović i Tomislav Gotovac.

(Beta)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.