Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici Milorad Mića Stajčić, prezentacija radova

Izvor: Arte, 03.Sep.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici Milorad Mića Stajčić, prezentacija radova

Utorak, 3. septembar u 20h. mala sala Ciklus: Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici Milorad Mića Stajčić, prezentacija radova

U okviru ovog ciklusa Sekcija proširenih medija ULUS i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti. Polimediji, višemediji, transmediji, intermediji, prošireni mediji, kao i multimediji jesu alternativni termini kojima se mapiraju prakse koje predstavljaju izazov teoriji i istoriji umetnosti, u velikoj meri zarobljeni u okviru modernističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << paradigme koja na naglašen način insistira na medijskim podelama u stvaralaštvu.

Milorad - Mića Stajčić je vajar iz Beograda. Njegov rad obiluje simbolikom iz oblasti potrošačkog društva i pop kulture, najčešće sa elementima humora i provokacije. Cilj njegove umetnosti je da svet učini boljim mestom za život čoveka, oslobađajući ga od predrasuda i strahova koji su utemeljeni u društvenim, političkim i kulturološkim dogmama i ideologijama današnjice. Osim skulpture izražava se putem raznih instalacija, fotografije, performansa.

Ciklus razgovora organizuju Vladeta Stojić, višemedijski umetnik, Sekcija proširenih medija, ULUS i Stevan Vuković, urednik Filmforuma SKC.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.