Izvor: Blic, 08.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 filmova iz 22 zemlje

Više od 100 filmova iz 22 zemlje

Deseti međunarodni festival podvodnog filma biće svečano otvoren večeras (21) u Domu omladine. Publika će ove godine imati priliku da pogleda 115 ostvarenja najnovije produkcije iz 22 zemlje sveta, a projekcije su u Domu omladine i Muzeju jugoslovenske Kinoteke.

Međunarodni festival podvodnog filma je jedan od najvećih festivala ovog tipa u svetu, a pored filmske smotre, on je i sastajalište filmskih autora, podvodnih fotografa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ronilaca i ekologa iz celog sveta. Pored otvorenih tribina i razgovora sa autorima i gostima festivala, ove godine biće održane i brojne izložbe. Beogradski i novosadski studenti umetnosti predstaviće svoja idejna rešenja plakata za festival, tu je i izložba dečjih radova na temu 'Neka vode uvek budu čiste' i izložba slika Tatijane Pirović-Stefanović 'Snovi potonulog sveta'.

Svečana dodela nagrada biće održana u nedelju 10. decembra u Domu omladine Beograda (21), a kao i prethodnih godina prihod od ulaznica namenjen je štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja 'Drinka Pavlović'.

T.S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.