Veliki prezir sa gostima u DOB-u

Izvor: B92, 03.Mar.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki prezir sa gostima u DOB-u

Koncertna promocija novog albuma „Nikadjekraj" sastava ,,Veliki prezir'' biće održana 24. marta u 21 sat u sali „Amerikana" Doma omladine Beograda, sa gostima, grupama ,,Autopark'' i ,,Lula Mae''.

Objavljen sredinom decembra 2009, album je vrlo brzo dobio zapažene kritike i u izboru kritičara Popboksa (www.popboks.com) proglašen je za album godine, a numera „No no", za koju je snimljen i emitovan prvi video spot, za singl godine.

Album „Nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kraj" predstavlja zreli plod tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića (ex-La Strada, Love Hunters) i gitariste Roberta Telčera, do Borisa Mladenovića (Jarboli) koji je osim doprinosa na bas gitari i ko-producentskog potpisa, uz producenta Sašu Jankovića, doneo i novu, kompleksniju i prefinjeniju muzičku sliku.

MTV Premijera novog spota u režiji Ace Ilića, za numeru „Svi na pod", zakazana je za 15. marta.

Veliki prezir postoji 16 godina, ima četiri objavljena albuma a kroz sastav je prošao niz talentovanih muzičara da bi se sadašnja postava ustalila u doba prethodnog izdanja („Ruka bez povratka", B92 2005), okupljena oko osnivača i frontmena Vladimira Kolarića. Osim autorskih albuma jedan od vrhunaca karijere je nadahnuta obrada kompozicije „Okean" sastava La Strada kojom su ostavili najsnažniji utisak od svih učesnika legendarne kopilacije „Korak napred, dva koraka nazad" (B92 1999) na kojoj su recentni sastavi obrađivali numere legendarnih ex-Yu autora i grupa.

Datumi koncertne promocije albuma „Nikadjekraj":

19.03.2010 Pozorisni klub Scena- BECEJ

20.03.2010 Klub Trema- NOVI SAD

21.03.2010 Zeleno Zvono- ZRENJANIN

24.03.2010 Dom Omladine- BEOGRAD

17.04.2010 KC Abrasevic- MOSTAR

30.04.2010 Trenchtown Festival- SUBOTICA

www.myspace.com/velikiprezir

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.