Velikani fotografske umetnosti Evrope i sveta u Progresu

Izvor: Blic, 26.Jan.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velikani fotografske umetnosti Evrope i sveta u Progresu

Izložba "Velikani fotografske umetnosti Evrope i sveta" biće otvorena sutra uveče u beogradskoj galeriji "Progres", najavili su organizatori.

Na izložbi koja je priređena i kao prvi prilog nominaciji Beograda za kulturnu prestonicu Evrope 2020. godine biće prikazan deo svetske putujuće postavke "Mir i opstanak porodice čoveka", formirane na poziv Univerziteta za mir UN, rekla je agenciji Beta jedna od organizatorki, Nevena Veselinović.

Postavka obuhvata radove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brojnih svetskih fotografa koji su temu "Mir" prikazali kroz ljude, portrete, pejzaže, eksterijere, a jedan od njenih ciljeva, kako je rekla Veselinovićeva, jeste i najava osnivanja "Internacionalnog kluba umetnosti i mira" u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da vide portrete Dobrice Ćosića, Milorada Pavića, Matije Bećkovića, Borislava Pekića, Desanke Maksimović, Davida Albaharija i drugih

Na izložbi će, takođe, biti prikazano 18 foto-portreta pisaca Srbije čiji je autor profesor Internacionalne asocijacije vizuelnih umetnosti (IVAS) Nikola Radošević.

Prilikom otvaranja izložbe, povodom 155 godina od rođenja naučnika Nikole Tesle, biće uručena i medalja koja nosi njegovo ime pojedincima iz oblasti privrede, nauke i medija koje su odabrali članovi redakcije nemačkog časopisa "Raum & Zeit".

Izložbu će sutra u 18 časova otvoriti predsednik Saveta Akademije likovnih umetnosti iz Nemačke Manfred Cimerman, a medalje "Nikola Tesla" dobitnicima će uručiti akademik Aleksandar Marinčić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izložba velikana fotografske umetnosti Evrope i sveta

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2011, 07:07

BEOGRAD - Izložba "Velikani fotografske umetnosti Evrope i sveta" biće otvorena večeras u beogradskoj galeriji "Progres", najavili su organizatori...Na izložbi koja je priređena i kao prvi prilog nominaciji Beograda za kulturnu prestonicu Evrope 2020. godine biće prikazan deo svetske putujuće...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.