Velika depresija na Sterijinom pozorju (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 12:20

"Velika depresija" na Sterijinom pozorju (AUDIO)

Njegova drama “Vilica Ebena Bajersa“ koja je pretočena u predstavu Srpskog narodnog pozorišta “Velika depresija“ u režiji Marka Čelebića, našla se u takmičarskom programu predstojećeg 66. “Sterijinog pozorja.” Zabeležila, za RNS Ivana Maletin Ćorilić.

“Bludne dane kuratog Džonija“ Grujić je napisao još u vreme studija dramaturgije u Beogradu kao poemu a objavljena je kao roman.

Glavni lik je Đoni koji kreće u potragu za ocem koga je davnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana izgubio u pisoarima džez kluba.

"To je suštinski intimna priča o odrastanju a na tom putovanju mora svaki pojedinac da "savlada" roditelje da bi odrastao" rekao je Grujić gde, i dodao da u suštini nije bitan cilj već kretanje i ono što ga definiše.

Tu se pronalazi i balkanizacija, neka vrsta prinudnog ukalupljenja da bi nas zapad shvatio, po njegovom mišljenju.

Premijera "Bludnih dana" planirana je krajem meseca a rediteljka je Jovana Tomić iz Novosadskog pozorišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.